Kan du åka elektrisk Scooter på vintern: Säkerhetstips och försiktighetsåtgärder

el skoter vinter

Elektriska skotrar spelar en viktig roll i pendling till arbete eller högskola. Fortfarande räknar andra med det för rekreationsridning och små ärenden. Men svårigheter uppstår under vintern och snöfall. Marken blir hal. Och så kan du åker skoter på vintern?

Därför kan du åka elektrisk Scooter på vintern?

Skillnaden mellan vinter och andra tider på året är extrem kyla och våthet. Dessutom går din synlighet ner. Dessutom påverkar frystemperaturen batteriets prestanda. Anmärkning: minelscooter.se är läsare-stöds. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision utan extra kostnad för dig. Så med tanke på alla faktorer är ridning i det snöiga och frysande vädret inte en klok idé. Men om du inte har något val, var försiktig. Här är de viktiga övervägandena.

Säkerhetsföreskrifter och Tips när du kör E-Scooter på vintern

Ge scootern en grundlig inspektion

Innan du går ut, kör en kontroll på utrustningen; inspektera tillståndet hos däcken, bromsarna, strålkastarna, bakljusen och gasreglaget. Se till att ingen av de vitala delarna har stört. Kontrollera alla väsentliga delar av det personliga fordonet. Se till att batteriet har full laddning.

Sätt på vattentäta skor och kläder

Innan själva resan, bära regntäta kläder och skor. Ibland blir vädret oförutsägbart. Så det är klokt att sätta på kläder som vatten inte kan tränga igenom. Kom ihåg att det extrema vädret kan orsaka kyla. Om du kan få en regn-och svettsäker jacka, så är den idealisk.

Synlighet och säkerhet

Under vintern är det dålig synlighet. Så förutom att ha den vattentäta jackan är din synlighet av största vikt. Installera en cykel ficklampa kan förbättra din synlighet och säkerhet för andra trafikanter. Bär också en full-faced scooter hjälm. Förutom skyddet ger hjälmen värme.

Sätt på Scooter Handskar

På vintern behöver du Handskar mer än på sommaren. Handskarna skyddar dina händer från skada vid fall. Men samtidigt håller de fingrarna varma. Annars, utan dem, kan dina händer bli obehagligt kalla. Och när det händer blir det ett problem att hålla styret eller bromsarna.

Investera i en anti-Fog Spray

Kom ihåg att du behöver den fulla scooterhjälmen. Men nästa problem som följer med det är dimma på vindrutan. Och det är där anti-fog sprayen visar sig vara till hjälp. Att spruta några spritzes innan du går ut på vägen är till hjälp.

Rätt däck som lämpar sig för vintern

Under vintern måste du ha scooterdäck avsedda för vintern. De är mjuka och gängade. Ett snabbt test är att klämma på däcken och notera mjukheten. De unika anpassningarna ger dem bättre dragkraft och stabilitet i det kalla vädret. Observera att däck med dålig dragkraft främjar olyckor. Vidare fungerar bredare och luftfyllda däck bättre på våta vägar. Med andra ord, off-road scooter däck passar vinter åkattraktioner.

Håll dig till korrekt batteri underhåll

Under kallt väder kräver batteriet största omsorg och underhåll. Dessutom minskar förkylningen något sitt sortiment. Så sätt det i beaktande när du planerar för en åktur. Och för att säkerställa att batteriet ger optimal prestanda, håll dig till nedanstående tips: Innan batteriet laddas ska det inte kännas kallt. Efter din åktur, lämna inte batteriet utanför i kylan. Ta med den inuti eller lagra den var som helst som har en temperatur på ca 41 grader Fahrenheit Värm inte batteriet för att värma det snabbt. Ta i stället in det i huset, och det kommer att värma upp långsamt. Ladda batteriet oftare under vintern. Vänta inte tills batteriet tar slut. Det är särskilt användbart för litiumjonbatterier. Också, före och efter resan, låt scootern springa på en kort stund. På så sätt får batteriet chansen att värma upp.

Mind din ridning stil

Kom ihåg att våta ytor är mer hala än torra vägar. Så kör inte för att behålla den vanliga samma spännande toppfart. Rida i måttlig eller låg takt. Dessutom notera följande frågor Sikta på stadiga åkattraktioner. Håll av ryckiga och plötsliga rörelser Håll dig borta från pooler av vatten och pölar. Glöm inte en reflekterande jacka eller klädsel

Rengör scootern efter varje vintertur

Mest troligt kommer scootern att ha samlat Smuts efter resan. Så du måste rensa bort smutsen före förvaring. Men under städa upp notera dess vattenbeständighet rating. Inte varje del av scootern är vattentät. Smörj de områden som kräver smörjning. Applicera sedan den nödvändiga sprayen som saktar korrosion på metalldelarna. Och före lagring, se till att den är torr helt.

Inte rida under extrema väderförhållanden.

Ta alltid del av väderförhållandena. När det finns snö, tung skyfall, is eller hagel, håll dig borta från vägen. Och även när du tror att det är säkert, notera scooterns vattenmotståndsklass. När vägytan är osynlig, Stanna hemma.

Planera Alltid Framåt

Som du har noterat minskar batteriintervallet under kalla tider. Så se till att batteriet har full laddning. När du planerar, använd batteriets halvområde. Dessutom bära laddaren också. Känn de särskilda vägar du tänker följa och det ungefärliga avståndet. På så sätt kan du undvika att batteriet tar slut.

Ytterligare Tips

Dessutom se till att scooter har en stänkskärm. Om den inte har en, köpa eller improvisera en. Om du inte planerar att åka på vintern, håll batteriet laddat. Ladda den varje månad. På så sätt håller du batteriet i optimalt tillstånd.

Slutsats

Ridning på vintern har många utmaningar. De hala ytorna, dålig synlighet och minskad batteriprestanda är de främsta problemen. Därför, om du måste åka på vintern, håll dig sedan till de markerade tipsen och försiktighetsåtgärderna.

Lämna ett svar

sv_SESvenska