Hur man kasserar elektrisk Scooter på ett ansvarsfullt sätt

Hur man kasserar elektrisk Scooter på ett ansvarsfullt sätt

Elektroniska skotrar är praktiska personliga fordon. De gör pendling till arbete eller college mycket lättare.
Men som alla andra fordon, de har sina livslängd. Eller det når en tid när du inte längre behöver sin tjänst.
I sådana fall måste du välja den bästa bortskaffningsmetoden för e-scootern. Ett sätt som inte bidrar till förorening av miljön, såsom sjöar och floder.
Anmärkning: minelscooter.se är läsare-stöds. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision utan extra kostnad för dig.

De bästa sätten att kassera elektriska skotrar

När du väljer rätt sätt att bli av med din e-scooter, här är livskraftiga sätt att överväga:

Sälja den till någon eller en online köpare

Ibland kan du ha uppgraderat till ett bättre fordon. Och det betyder att du inte längre använder det gamla personliga mobilitetsfordonet.
En scooter som är i fungerande skick är återförsäljbar. Så överväga att sälja den via nätbutiker som eBay.
Dessutom kan du också säkra sin marknad via sociala plattformar. Således kontakta dina vänner på Facebook, Instagram, eller till och med Twitter. Ju fler människor du når, desto större är chanserna att säkra en livskraftig köpare.
Ta närbild bilder av utrustningen. Utkast till korrekt beskrivning av dess nuvarande status. Skicka sådana uppgifter på det sociala nätverket och eBay för att öka din chans att sälja den.

Donera till en lokal klubb eller någon välgörenhetsorganisation

Du kanske inte behöver scootern. Men det finns någon som vill äga ett sådant personligt mobilitetsfordon.
Att donera scootern till en behövande fest är inte bara miljövänlig men en välgörenhetshandling. Överväg att använda internet för att träffa organisationer, lokala klubbar eller icke-statliga organisationer som kräver sådana använda skotrar.
Dessutom kan lokala klubbar kräva använda e-skotrar för utbildning eller fritidsändamål för barn. Du är mest sannolikt att träffa en behövande student som önskar sådan utrustning.

Kontrollera om tillverkaren har en utbytespolicy

Vissa elektroniska företag erbjuder utbytesprogram för sina produkter. Det betyder att du kan skicka tillbaka den använda batteridrivna scootern till tillverkaren och köpa en ny.
Dessutom erbjuder sådana företag med en utbytespolitik ofta rabatt på den nya scootern. Kontakta därför din tillverkare och vet om en sådan affär finns. Om du har tur kan du till och med få närmaste avlämningspunkt för produkten.

Överväg att besöka Avfallsåtervinningscentraler och Junkyards

Ett annat alternativ är att hitta närmaste skroten. Det blir det bästa alternativet när den elektriska scootern inte fungerar.
Du behöver inte låta scootern ligga tomgång i garaget. Det finns dedikerade företag som återvinner använt elektroniskt avfall. Snabb forskning på internet kommer att avslöja närmaste e-återvinnare runt omkring dig.
Men ibland återvinnare kan kräva att du betalar en liten avgift. Men det är bättre än att fastna med en skräpskoter som du inte längre använder.
Dessutom, när du bryr dig om miljön, det är den bästa vägen att följa. Även när e-scootern fortfarande är i ett rimligt tillstånd kan det tjäna dig Dollar.
Men innan du tänker på att kassera utrustningen, notera följande:

Försiktighetsåtgärder vid bortskaffande av e-skotrar

Överlämna Ägandet

Innan utrustningen delas ut till en andra part, är det viktigt att avregistrera det från ditt namn. Det är en klok idé eftersom om scootern orsakar en olycka, kommer du inte att hållas ansvarig. Du kan avregistrera det online.

Hantera batteriet med försiktighet

Batterierna i skotrarna består av farliga kemikalier. Ibland kanske du vill kassera det gamla batteriet men behålla e-scootern. Kasta inte den i den vanliga soptunnan eller papperskorgen.
Sök istället efter dedikerade batteriåtervinningscenter. Gör Google till din bästa vän när du leder dig till närmaste återvinningspunkt. Till exempel har Razor Scooter Company utsett poäng för att samla in sina använda batterier.

Dumpa dem inte i sjöar och floder

Vissa scooter ägare har för vana att avyttra begagnade e-skotrar i sjöar och floder. Att göra det äventyrar vattenlevande liv. Smörjoljan på scootern och batterikemikalierna som dränerar i sjöar är föroreningar. Pilling upp används scooter ramar in i sjöarna är inte en klok handling.

Håll scootern borta från stigar.

Även efter avregistrering av e-scootern, dumpa inte den på vägar. Annars kommer det att orsaka besvär för mänsklig trafik och cyklar.
Håll istället utkik efter utsedda elektroniska återvinningspunkter. Ibland kan du hitta dedikerade platser för att samla använda skotrar märkta som “scootypods” eller Dockningsstationer.

Slutsats

Hur du kasserar använda e-scooter räknas. Det bör inte orsaka obehag för andra människor eller vattenlevande liv. Det är därför det är viktigt att överväga något av de markerade sätten att kassera scootern. När du måste kassera en elektrisk scooter, gör det på rätt sätt.

Lämna ett svar

sv_SESvenska