Elektrisk Skoter Vs Elektrisk Enhjuling: Hur De Jämför & Vad Ska Du Välja?

Elektrisk Skoter Vs Elektrisk Enhjuling: Hur De Jämför & Vad Ska Du Välja?

Ett personligt elfordon gör livskraftig utrustning för att navigera den sista milen av din resa. Och på samma anteckning toppar elektriska skotrar och elektriska enhjulingar listan. Men att välja det bättre alternativet mellan de två är inte lätt.
Därför kan en jämförelse av en elektrisk scooter Vs en elektrisk enhjuling hjälpa dig att bestämma dig på bästa val.

Elektrisk Skoter

En elektrisk skoter är precis som Spark scooter förutom att det är batteridriven. Förutom det uppladdningsbara batteriet har det också en elektrisk motor och styrenhet. Så istället för att ryttaren injicerar ansträngning för att driva den framåt, ger batteriet energin.
Anmärkning: minelscooter.se är läsare-stöds. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision utan extra kostnad för dig.

Hur man rider en elektrisk Scooter

Att åka på en e-scooter är enkelt. Först måste du få tag på styret och gå på däcket med en fot. Därefter sparka scootern med hjälp av fötterna som inte är ombord.
När du har börjat rulla, steg på däcket med båda fötterna och koppla in motorn. Och eftersom det har ett styre, styrning är det enkelt. När du behöver stanna, använd bromsarna.

Elektrisk Enhjuling

Till skillnad från standardcykeln har unicycle ett enda hjul. Och på vardera sidan av hjulet är pedalerna. Men istället för att trampa är cykeln eldriven. Så pedalerna hjälper dig bara att balansera och därmed stanna ombord.

Hur man kör en elektrisk enhjuling

För att behärska skickligheten att rida en elektrisk enhjuling måste du träna ett tag. Det gäller särskilt för att lära sig att hoppa på det enda hjulet, balansera och styra.
Så du måste öva självbalansering på enhjulingen. Därför måste överkroppen och axeln upprätthålla en rak hållning. För nybörjare kan du först ta tag i ett fast objekt innan du driver unicycle framåt.
För att styra det personliga elfordonet måste du luta dig fram och tillbaka. Därför när du flyttar din kroppsvikt till vänster, svänger unicycle åt vänster och vice versa.

Att koncentrera din vikt på ena sidan gör att hjulet svänger i samma riktning. Således vikten av pedalerna. De flesta tycker att det är svårt att behärska färdigheten först. Följaktligen öva mer för att bygga på din expertis på enhjulingen.
Så efter att ha pratat om de två personliga elfordonen, låt oss jämföra dem under olika underrubriker.

Jämförelse mellan elektrisk skoter och elektrisk enhjuling

Balans

Det finns en signifikant skillnad mellan hur man balanserar en e-scooter och en elektrisk enhjuling. En elektrisk skoter har ett styre och däck. Således går du på däcket och dina händer låser på styret.
Och i en sådan hållning är det lätt att balansera. Dessutom har e-scootern ett fram-och bakhjul. Så det bidrar till dess stabilitet.
Å andra sidan har e-unicycle ingen styret. Dessutom använder den ett enda hjul. Således har alla som försöker rida e-unicycle för första gången en brant inlärningskurva.

Styrning

Att styra en elektrisk scooter i en riktning är inte krävande. Det beror på att den har ett styre. Förutom att göra det enkelt att svänga vänster eller höger, ger styret enkel kontroll över fordonet.
Men i en e-Enhjuling beror styrningen på hur du balanserar din kroppsvikt. Också lära sig att hoppa på den elektriska enhjulingen utan att hålla fast vid något tar tid att bemästra. Dessutom är det lättare att gå över stötar eller göra snabba varv med en elektrisk scooter än en Enhjuling.

Rörlighet och Funktionalitet

Både personliga elfordon är små och bärbara. En genomsnittlig elektrisk skoter väger mellan 20 till 25lbs. Å andra sidan väger en elektrisk enhjuling ca 15lbs. Därför väger elektriska enhjulingar i genomsnitt något mindre än e-skotrar.
Även om en e-scooter är vikbar kan den inte matcha unicycles solida och kompakta form. Den långa styret, breda däck och dubbla hjul gör e-scootern på något sätt skrymmande.
En Enhjuling behöver ingen vikning och upptar begränsat utrymme. Men när du lägger till uppgiften visar skotrar högre rörlighet än enhjulingar. Det beror på dess höga stabilitet.

Säkerhet

Den strukturella utformningen av de två personliga fordonen påverkar deras säkerhetsnivå avsevärt. Det är viktigt att vara försiktig när du kör antingen en scooter eller en Enhjuling.
Tillhandahållandet av dubbla hjul, styre, däck och snabba bromsar gör dock skotrar säkrare. Du kan sällan förlora din balans när du går över stötar eller gör en tur på en scooter.
Men när det gäller en Enhjuling är bromsning eller att gå över en böjning utmanande. Även bromsprocessen snabbt är inte lätt att behärska.

Kostnad

När det gäller kostnad finns det en måttlig variation mellan de två. Motorens kraft, batterityp och kapacitet påverkar avsevärt kostnaden för personliga elfordon.
Av den anledningen kan elektriska enhjulingar kosta mer eller mindre än en elektrisk scooter, beroende på specifikationen. Men när vi jämför enhjulingar och skotrar med liknande kraft-och batterikapacitet verkar det som om enhjulingar kostar lite mer.
Ett sätt att förklara detta är att elektriska skotrar är mer populära så det finns fler märken och företag som konkurrerar på marknaden som sänker priset.

Hastighet

Hastigheten hos personliga elfordon varierar från motor till motor. De flesta enhjulingar och e-skotrar har en hastighetsgräns på 15 till 20mph. Men vissa märken överstiger gränsen.

Så Vad Passar Dig Bäst? Elektrisk skoter eller elektrisk enhjuling?

För en nybörjare är en e-scooter lätt att köra, stabil och problemfri att kontrollera. Och med viss försiktighet är det relativt säkert.
Men om du behöver största bärbarhet, vinner elektriska enhjulingar händerna ner. Men du har en brant inlärningskurva att gå igenom. Så du måste investera mycket tid i att lära sig sina rep.
Det betyder att när man överväger universell fitness och enkel ridning, är en e-scooter vägen att gå.

Slutsats

Vid jämförelse av elektrisk scooter vs elektrisk enhjuling har var och en sina starka och svaga punkter. Så bara du vet vad som passar dig bäst, beroende på ditt behov. För en snabb inlärningsprocess, enkel kontroll och ridning över plana ytor är en e-scooter det bättre alternativet.
Men bärbarheten och enkelheten att gå över den ojämna topografin av en e-Enhjuling slog den hos en e-scooter. Men att lära sig att köra en elektrisk enhjuling kan vara utmanande först.

Lämna ett svar

sv_SESvenska