Behöver Elektriska Skotrar Försäkring?

Behöver Elektriska Skotrar Försäkring?

Mikromobilitet har sett en betydande ökning de senaste åren sedan människor har vänt sig till mer lätta, miljövänliga transportmetoder. Eftersom elektriska skotrar och cyklar tar över våra tidigare igensatta vägar har skoterrelaterade olyckor också ökat. Detta har gjort människor warier om säkerheten på vägen och har fått regeringen att införa regler om mikromobiler.
Försäkringen anses dock fortfarande inte vara en högsta prioritet, ofta inte ens värt investeringen. Detta beror på att typisk sjukförsäkring är tillräckligt för att täcka eventuella skador från en krasch. Det finns fortfarande andra risker att ta hänsyn till innan du får din e-scooter på vägen.

Är elektrisk skoter försäkring ett rättsligt krav?

De lokala och federala organ i USA kräver för närvarande inte ryttare att ha elektrisk skoter försäkring. Endast delstaten Illinois kräver att alla registrerade fordon har ansvarsförsäkring.
Anmärkning: minelscooter.se är läsare-stöds. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate provision utan extra kostnad för dig.
Det är nödvändigt att komma ihåg att i händelse av en olycka täcker e-scooterföretag i allmänhet inte dig för skador på fordonet. Vanligtvis, husägare försäkringar utesluta motorfordon fordringar och auto försäkringar inte täcker fordon med mindre än fyra hjul.
Annat än sjukförsäkring för skador, Det finns inte många alternativ att falla tillbaka på. Om någon annan kraschar in i dig, stämma dem och få en utbetalning från deras ansvarsförsäkring för skador på din skoter är ett alternativ.
Att sätta allt detta i perspektiv, det kanske inte krävs av lagen för att få din micromobile försäkrad, men det är i ditt bästa intresse.

Vilken försäkringsskydd ska du köpa?

Olika försäkringar hjälper till att skydda mot olika skador som sträcker sig från kroppsskador till skador på egendom. Här är några tillförlitliga:
Personlig paraplyförsäkring-erbjuder täckning som utökar din husägare, skadeståndsansvar för egendom och personliga ansvarsgränser. Det steg in med auto försäkring när du kommer in i en olycka med ett fordon med mindre än fyra hjul, till exempel din e-scooter.
Oförsäkrade / underförsäkrade bilist politik-skydda dig från bilister som kan krascha in i dig och inte har tillräckligt eller någon försäkring för att täcka kostnaderna. De är också tillförlitliga för hit-and-run olyckor. Båda dessa har gränser och täckningsbestämmelser.
Omfattande täckning-skyddar din scooter från alla andra skador än kollision och även täcker anpassade delar. Det kommer till nytta vid oväntade väderhändelser, stöld och vandalism.
Kroppsskada / egendomsskada ansvar-hjälper dig att betala av medicinska räkningar eller skador på någons egendom eller fordon om du orsakar en olycka. Många stater kräver ryttare att ha ansvar täckning.

Hur kan du få rätt försäkring för din elektrisk skoter?

Metoden att köpa försäkring för tvåhjulingar varierar inte mycket från andra bilar. Så här kan du gå om det när du har bestämt dig för den täckning du vill ha:

Jämföra Olika Politikområden

Att gå igenom de många politiska alternativ på nätet från alla de olika försäkringsbolagen kan vara time-taking, men det är till hjälp på lång sikt. Kortlista de gränser och bestämmelser som tilltalar dig gör dig mer säker på den försäkring du väljer i slutet av dagen.

Be om offerter

Att få och jämföra citat är det viktigaste steget och kan ofta få dig att ändra dig om en policy. Du kan enkelt få citat från försäkringsbolag genom att ge lite information om dig, din skoter och de gränser du letar efter.

Samla In Dokument

De flesta försäkringsbolag ber om bevis på identitet och adress och två senaste passstorlek fotografier. Du bör också bära din licens och krävs tillstånd när du gör köpet.

Betalning

Medan många människor vänder sig till online betalningsmetoder, försäkring betalningar i kontanter kan få dig olika rabatter och är också säkrare.

Var Ska Jag Få Det Ifrån?

På grund av bristen på obligatoriska elektriska scooter försäkring lagar, stora försäkringsbolag har ännu inte hunnit ikapp med sin ökande användning.
Paraplypolicyer av välkända företag som Allstate, rikstäckande och State Farm är de enda få som förlänger deras ansvarstäckning till elektriska scooterolyckor. Förstå vikten av att vara relevant, små startups har börjat fylla detta gap. Företag som Zego, Vroom och Bikmo har anpassat sig till att försäkra alla saker som rider, kör eller flyger därför tilltalande för fler konsumenter.

Vad är andra krav för elektriska skotrar i USA?

Reglerna och reglerna för elektrisk scooter användning varierar från stat till stat, men registrering är obligatorisk i de flesta, utom Florida och Kalifornien. Tillstånd krävs i Michigan, Kansas, Tennessee och Rhode Island.
Nästan alla stater tillåter skotrar på gatan; men några som Missouri, Nebraska, Washington, Vermont och New Hampshire tillåter dem inte på trottoarer.
Hastighetsbegränsningar i staterna varierar från 20-25 mph, och tonåringar i åldern 16 får rida e-skotrar, medan Florida tillåter 14-åringar också. Hjälmar och andra skyddsutrustning krävs under 18 år.
San Francisco kräver även dockless e-scooter företag att få ett tillstånd som begränsar antalet tillverkade skotrar och ställer kommersiella försäkringar.
New York utmärker sig som den enda staten där elektriska skotrar inte är lagliga.

Slutsats

Eftersom användningen av elektriska skotrar skyrockets kan vi hoppas att företag som erbjuder säkra försäkringar kan komma ikapp. Det är förutsägbart att mikromobila försäkringar kommer att göras obligatoriska från och med nu.
Fram till dess är det bäst att välja ditt val av tillgängliga policyer och ha en säker och stressfri ridupplevelse medan du spelar din roll för att rädda miljön.

Lämna ett svar

sv_SESvenska